Hold styr på din træning med den nyeste teknologi

On: Monday, February 25, 2019 Kommentar: 0 Set: 506

Går du meget op i træning, og elsker du at se resultater, bør du overveje de forskellige typer af teknologier, der er på markedet, som kan give dig et overblik over, hvordan du udvikler dig i din træning. For nogle mennesker fungerer det yderst motiverende hele tiden at kunne tracke og holde øje med deres træningsmæssige udvikling, så de kan holde øje med, at deres indsats rykker noget. Derfor præsenterer vi her 3 typer af teknologier, som du bør kende til, så du kan måle og kontrollere din kropslige udvikling.

 

Apps

Ejer du som de fleste andre danskere en smartphone, bør du undersøge markedet inden for træningsapps. Der findes alt fra apps, der giver dig et skub i den rigtige retning til at komme i gang med at løbetræne, til apps som er designet til yderst seriøse bodybuildere. Mulighederne er mange, og heldigvis er langt de fleste apps gratis eller meget billige.

 

App’en Couch to 5k er til dig, der er nybegynder som løber, og som har et stort ønske om at kunne løbe 5 kilometer i streg. App’en indeholder et træningsprogram, hvor du starter helt fra bunden med skiftevis at løbe en smule og så gå, så du får en god start uden at miste motivationen. Forløbet tager 9 uger med 3x løb om ugen.

 

Seven – 7 Minute Workout App er til dig, der har en travl hverdag, og som har svært ved at finde tid til længerevarende træningspas. App’en tilbyder dig et effektivt skræddersyet program af kun 7  minutters varighed pr. træning, og øvelserne kræver hverken specielt udstyr, eller at du befinder dig bestemte steder for at kunne udføre det.

 

Til dig, der er fitnessfreak, og som ønsker et stort udvalg af programmer og øvelser, som kan bidrage til toning og træning af din krop, findes app’en Nike Training Club. App’en fungerer som din personlige træner og indeholder specieldesignede programmer til dig. Alle øvelser vises både med billede og video.

 

Computer

Du kan også blot med en computer holde styr  på din træning. Der findes et hav af hjemmesider, hvor du kan optegne og måle din løberute, indtaste tid og udregne resultater, og i det hele taget få et fornuftigt overblik over, hvordan din træning går. Det kræver en nogenlunde hurtig computer at kunne gøre brug af disse features, og du kan gratis få en hurtig PC ved at følge dette link. Du kan desuden bruge din computer til at nedskrive og gemme dokumenter og billeder, der omhandler dine tidligere og nuværende mål, så du også visuelt har et overblik over din udvikling.

 

Gadgets

Der findes mange træningsgadgets på markedet, der ligeledes kan bidrage til tracking af træningsresultater. Værd at nævne er et træningsur, der ofte både indeholder aktivitetstracker, søvnmåler og indbygget GPS. Aktivitetstrackeren tæller dine skridt, søvnmåleren registrerer, hvor meget og hvor god søvn du får, og GPS’en bruges til at måle de distancer, du bevæger dig. Er du i tvivl om, hvor meget man som voksen bør bevæge sig dagligt, kan du læse mere om fysisk aktivitet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Kommentar

Skriv en kommentar