Sådan kommer du i gang med at træne til et triathlon

On: Friday, August 28, 2020 Kommentar: 0 Set: 2062

Der er mange forskellige måder at træne på, og hvilken der passer bedst til én selv er virkelig noget, man skal prøve på egen krop. Mange vælger at sætte løbe-, cykel- eller svømmetræning højt på ønskesedlen, fordi det ikke kræver så meget planlægning - det er noget, man kan sætte i gang med, når man lige har tid til det.
Her kræver det ikke mange sessioner, førend man bliver bidt i en eller to af disciplinerne, og hvorfor så ikke forsøge at kombinere dem og udfordre sig selv med at træne op til et triathlon i stedet. Det kræver vilje, mod og masser af engagement, men at gennemføre et triathlon er en unik oplevelse, der ikke er mange forundt.


Start med at købe det rette udstyr


Noget af det lidt ærgerlige ved at dyrke triathlon er, at der er relativt mange udgifter forbundet med indkøb af alt fra gode løbesko til en racercykel. Dette er dog for mange en investering, der udmønter sig i massevis af træningstimer, og selvom udgiften kan virke lidt stejl til at starte med, så kræver en succesfuld triathlon-træning, at man har det rette udstyr med sig.
Det vigtigste udstyr er naturligvis løbeskoene, cykelskoene, en våddragt og selve cyklen, man skal køre på. Her kan man med fordel lede på det brugte marked, hvis man gerne vil stille og roligt i gang, og herefter kan man søge efter yderligere triathlon udstyr på nettet. Man kan nørkle mange detaljer omkring udstyret til triathlon, men de essentielle stykker udstyr er faktisk relativt få.


Læg træningsplan for et helt år frem i tiden


Næste skridt er naturligvis at planlægge, hvordan træningen skal foregå. Der vil altid være en af disciplinerne, hvor man er lidt dårligere end de andre, og denne disciplin skal selvfølgelig have mere fokus end de andre, når man træner til at dyrke triathlon. Herudover er det utrolig vigtigt, at man får planlagt mere eller mindre på ugebasis, hvordan man vil træne frem mod et kommende event om 1-1,5 år. Progression er vigtigt, men samtidig skal man passe på med at presse kroppen for hårdt til at starte med, da det kan give skader.
Der findes mange succesfulde triathlon-udøvere, der deler deres træningsplaner på nettet, og her handler det om at hente inspiration og sammensætte sin egen træning, så den matcher deres noget af vejen. Det er en fornuftig måde at komme i gang med triathlon-træningen på.

Kommentar

Skriv en kommentar