Top 3 sportsgrene i Danmark

On: Monday, February 25, 2019 Kommentar: 0 Set: 742

Danskerne dyrker meget motion, og vi præsenterer her de mest poplære sportsgrene i Danmark for både børn og voksne. Læs videre og se, om din yndlingssportsgren er på listen.

 

Børn

Langt de fleste danske børn går til minimum én fritidsaktivitet, og det er som bekendt sundt for børn at komme ud og røre sig og være fysisk aktiv – gerne sammen med jævnaldrende. Vi kan se ud fra oversigten over top 3 af de mest populære sportsgrene for danske børn, at både de individuelle og de sociale aktiviteter er populære hos børnene. Top 3-listen ser ud som følger:

  1.       Fodbold
  2.       Svømning
  3.       Gymnastik

Det er nok ingen overraskelse, at fodbold ligger nummer 1, da det er Danmarks nationalsport, og sportsgrenen er både yderst populær herhjemme og i resten af verden, og sportsgrenen kan samle mange forskellige mennesker i ét fællesskab. Svømning er oftest en meget individuel sport, hvor man er alene i vandet og skal præstere sit ypperste selv. Gymnastik er en sportsgren, der favner bredt, og den tilbyder både spring og rytme. Der er altså noget for enhver smag i denne sportsgren, hvilket sandsynligvis er grunden til, at den er så populær.

 

Voksne

Top 3 for voksne ser meget anderledes, og her er det de individuelle træningsaktiviteter, der er de mest populære:

  1.       Motionsløb
  2.       Styrketræning
  3.       Vandreture

Det er desuden 3 sportsgrene, som kan tilpasses ens travle hverdag, fordi man ikke er afhængig af et hold og bestemte træningstider. Ønsker du at vide mere om børn og voksnes motionsbehov, kan du læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

 

E-sport

Interessant er, at e-sport er blevet meget større, end det nogensinde har været før. E-sport er en betegnelse for udøvelse af computerspil på konkurrenceplan, og aktiviteten finder sted via internettet. I det hele taget er spil på nettet større end nogensinde før, og den helt store vinder er pokerspil. For mange er et spil poker online en dagligdagsbeskæftigelse, og på nettet kan man desuden finde alt om roulette og terningekast.

Kommentar

Skriv en kommentar