Træningsskade: Sådan får du erstatning, når du kommer til skade under træningen

On: Wednesday, April 22, 2020 Kommentar: 0 Set: 2329

Kommer du til skade under træningen og får varige mén, vil du i de fleste tilfælde være berettiget til en erstatning. Se her, hvordan du får erstatning, og hvad du skal være opmærksom på.

Kommer du til skade under træningen og får varige mén, vil du i de fleste tilfælde være berettiget til en erstatning. Se her, hvordan du får erstatning, og hvad du skal være opmærksom på.

Falder du og slår dit knæ på en løbetur, eller forstrækker du en muskel, når du løfter vægte i det lokale fitnesscenter, vil du i visse tilfælde være berettiget til en erstatning – i hvert fald hvis du har en ulykkesforsikring, og skaden resulterer i, at du får varige mén.

Det er essentielt, at du anmelder skaden med det samme og ikke venter, indtil det viser sig, at skaden er permanent. Du skal naturligvis ikke anmelde det, hvis der er tale om en lille skade, der formentlig går over, men udelukkende hvis er bekymret for, om der opstår permanent skade.

Anmeld skaden til forsikringsselskabet med det samme

Har du gener efter en skade, skal du med det samme kontakte din læge og efterfølgende dit forsikringsselskab. Ifølge Politiken oplever forsikringsselskaberne disse år et stigende antal anmeldelser fra personer, der er kommet til skade ved at dyrke fitness, løb eller andre former for fysisk træning.

Typisk får du først din erstatning udbetalt, når det er blevet afgjort, at du har fået varige mén, men ikke desto mindre er det vigtigt, at du anmelder skaden med det samme, skaden er opstået. Nogle forsikringsselskaber giver ikke alene erstatning, men dækker også de udgifter, du har i forhold til behandling af skaden – eksempelvis hos en fysioterapeut.

Hvilke skader dækker ulykkesforsikringen?

De fleste forsikringsselskaber dækker skader, der er opstået som følge af forvridninger i ben, arme, ryg og nakke, hvis du har en ulykkesforsikring. Er det nogle år siden, du har tegnet din forsikring, kan du risikere, at den er begrænset til udelukkende at dække skader, der er opstået grundet udefrakommende hændelser.

En udefrakommende hændelse defineres ved at være en hændelse, du ikke selv er skyld i – eksempelvis hvis du får en tagsten i hovedet, eller du bliver påkørt af en bilist. Hvis du er i tvivl om, hvad din ulykkesforsikring dækker, bør du kontakte dit forsikringsselskab.

Som udgangspunkt skal du melde alle skader til dit forsikringsselskab, selvom der dog kan være undtagelser. Hvis der er tale om en mindre skade, du regner med, går i sig selv igen, bør du ikke anmelde den.

Er du derimod i tvivl om, hvorvidt du vil få varige mén af skaden, bør du anmelde den med det samme, så du er på den sikre side. Det er bedre at anmelde den én gang for meget end én gang for lidt.

Hvilke skader dækker ulykkesforsikringen normalt ikke?

Hvis årsagen til din skade er sygdom, kan du i de fleste tilfælde ikke få erstatning. Det samme gør sig gældende, hvis du har været påvirket af alkohol eller narkotika på det tidspunkt, skaden sker.

Dyrker du ekstremsport, kører motorcykel eller en anden form for aktivitet, hvor der er risici for, at du kommer til skade, skal du tegne en ulykkesforsikring med udvidet dækning. Hvis du er i tvivl om, hvilken forsikring du skal tegne, bør du kontakte dit forsikringsselskab, som kan hjælpe dig til at vælge rigtigt.

Har du krav på erstatning, hvis du kommer til skade i træningscenteret?

Hvis du kommer til skade, mens du træner i dit lokale fitnesscenter, kan du i visse tilfælde kræve erstatning fra fitnesscenteret, såfremt det kan bevises, at det er deres faciliteter, der er skyld i din skade. I de fleste tilfælde vil det kræve, at du allierer dig med en advokat, der har speciale i erstatningssager.

Hos NEMADVOKAT kan du få mere at vide, om hvorvidt du har ret til erstatning, når du kommer til skade i dit lokale fitnesscenter. Klik her for at få advokatrådgivning.

Kommentar

Skriv en kommentar